Schaamlipreductie

Wat is een schaamlipreductie?

Een schaamlipreductie is een esthetisch chirurgische procedure waarbij te grote kleine schaamlippen worden verkleind (=reductie).

Werkwijze schaamlipreductie

Indicatie

Te grote kleine schaamplippen veroorzaken wel eens ergernis bij sexuele activiteit. Bovendien hindert het wanneer je fietst of paardrijdt (zadelpijn). En als de schaamlippen uit je bikinibroek puilen, dan is zonnen en zwemmen erg lastig.

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een schaamplipreductie voor jou de ideale ingreep is en zal jou ingelicht worden over het te verwachten resultaat.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

Deze ingreep kan onder algemene of lokale anesthesie gebeuren. Algemene anesthesie wordt uitgevoerd door een in België erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor u snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf. In geval van lokale verdoving (al dan niet in combinatie met lokale sedatie – roesje) worden enkel de kleine schaamlippen geïnjecteerd met een verdovende oplossing. Dit kan pijnlijk zijn. Overgevoelige vrouwen kiezen in dit geval beter voor een volledige narcose.

De ingreep

Bij een schaamlipreductie gebruikt de chirurg een zigzagincisie. Daarna haalt hij het overtollige slijmvlies weg en hecht hij de wonde met draadjes die vanzelf verteren. Door met een zigzagmethode te werken, is de kans heel klein dat het litteken samentrekt.

Dagopname

Een schaamlipreductie gebeurt via dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt één uur voor de ingreep verwacht en na advies van de plastisch chirurg en anesthesist mag je de kliniek verlaten enkele uren na de operatie.

Prijs schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie is er vanaf € 1.400.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen