BOTULINE TOXINE

BOTULINE TOXINE (tegen rimpels of hyperhidrose)

Bij het ouder worden ontstaan onvermijdelijke rimpels en lijnen, omdat de huid minder elastisch en flexibel wordt. Dat hoort bij het ouder worden en het zou onnatuurlijk zijn om dat proces oneindig tegen te houden. Fronslijnen kunnen je vermoeider, bozer of ouder doen uitzien dan je in werkelijkheid bent. Bovendien worden rimpels vaak in verband gebracht met negatieve emoties die wij allen liever vermijden.

Wat is BOTULINE TOXINE?

BOTULINE TOXINE is een natuurlijk eiwit, maar vooral een succesvol medicijn. Neurologen, oogartsen en neus-, keel-, en oorspecialisten gebruiken het al jaren om samengetrokken spieren te verslappen. Ze brengen kleine hoeveelheden ervan in de spiervezels.

Want net spiervezeltjes zijn de boosdoeners die fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen), voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (naast de ogen) veroorzaken. BOTULINE TOXINE blokkeert de prikkels van de zenuw naar de spier, waardoor die ontspant.

Het resultaat? De bovenliggende huid wordt gladder. Dit resultaat is niet permanent. Het eerste jaar is een injectie aangeraden om de 4 maanden, nadien om de 6 maanden.

BOTULINE TOXINE wordt ook aanbevolen voor de behandeling van focale hyperhidrose (overmatig zweten) in de oksels wanneer andere behandelingen geen verbetering bieden.

DE CONSULTATIE

Tijdens het eerste gesprek zal de plastisch chirurg bepalen als je geschikt bent voor de behandeling met BOTULINE TOXINE. Je krijgt een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna. Ook kijkt de geneesheer of jouw verwachtingen overeenstemmen met hetgeen hij of zij kan bieden. De arts zal de behandeling toelichten en eventueel aangeven dat een combinatie met fillers een optie kan zijn (in het geval van een rimpelbehandeling).

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De behandeling

Na grondige anatomische analyse door de arts, wordt het medicijn BOTULINE TOXINE rechtstreeks in kleine hoeveelheden in de spier gespoten door middel van uiterst fijne injectienaaldjes. Het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spieren waardoor de spieren tijdelijk inactief zijn en spiertrekkingen achterwege blijven.

Na 2 tot 10 dagen is het effect optimaal. De resultaten van de BOTULINE TOXINE-behandeling zijn niet permanent. Opdat het resultaat van een BOTULINE TOXINE®-behandeling langer duurt dan 4 maanden, raden wij jou aan jouw afspraken en behandelfrequentie te respecteren. Het eerste jaar is een injectie aangeraden om de 4 maanden, nadien om de 6 maanden.

Prijzen BOTULINE TOXINE

Een anti-rimpelbehandeling met BOTULINE TOXINE is er vanaf € 160 (1ste zone).
Een hyperhidrosebehandeling met BOTULINE TOXINE (oksel dry) is er vanaf € 450.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen