Borstlift

Wat is een borstlift?

Ptotische of hangende borsten ontstaan na felle vermagering, na meerdere borstvoedingen of/en door erfelijke factoren. Door deze afzakking hangen ook de tepels te laag. Een borstlift is een esthetische chirurgische procedure waarbij een teveel aan huid wordt verwijderd en de tepel omhoog wordt verplaatst. 
In geval er te weinig klier- en vetweefsel aanwezig is in de borst, wordt deze ingreep gecombineerd met het plaatsen van prothesen.

Werkwijze borstlift

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een borstlift voor jou de ideale ingreep is en zal je ingelicht worden over het te verwachten resultaat.
Afhankelijk van jouw specifiek probleem, zal de ingreep stap per stap worden overlopen.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

Deze ingreep gebeurt steeds onder algemene anesthesie, tenzij in geval van een halve maanlift van de tepelhof. Deze gebeurt onder lokale anesthesie. De narcose wordt uitgevoerd door een in België erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

De ingreep

Voor je onder narcose wordt gebracht, zal het patroon van insnijden symmetrisch op elke borst worden getekend. Tijdens de ingreep wordt de tepel hoger geplaatst, overtollige huid verwijderd en de klier in de gewenste vorm gebracht, zodat het geheel wordt gelift.

Heb je te weinig klier- of vetweefsel in je borsten? Dan overweeg je het best een combinatie van een lift met prothesen. Zie borstvergroting.

Varianten op een borstlift zijn:

  • Halvemaanlift
    Hierbij neemt de chirurg alleen een halfmaanvormig stukje huid weg aan de bovenkant van de tepelhof. Zo lift hij de tepelhof maar eéén à twee centimeter.
  • Breform: Borstlift met inwendige beha
    Om de borsten te liften, plant de chirurg bij deze ingreep een inwendige beha in die bestaat uit een netje. Eerst verhoogt hij de tepelhof en geeft hij de borstklier opnieuw vorm zoals bij een gewone borstlift. Dat gebeurt met eigen weefsel. Bij een Breform komen er nooit prothesen aan te pas. Daarna legt de chirurg het netje van de juiste maat rond het klierweefsel en maakt hij dat aan de borstspier vast. Dit zorgt voor een permanent resultaat. Hij plaatst dan de huid terug over het netje en de nieuw gevormde klier. Ten slotte hecht hij de wonde zonder spanning, zodat die veel mooier geneest.

Dagopname

Een borstlift gebeurt via dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt één uur voor de ingreep verwacht en na advies van de plastisch chirurg en anesthesist mag je de kliniek verlaten enkele uren na de operatie.

Prijzen borstlift

Halve maanlift : vanaf € 1.100
Borstlift : vanaf € 4.000

Aanverwante behandelingen borstlift

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen