Liposuctie, liposculptuur

Een liposuctie/liposculptuur is een esthetische chirurgische procedure waarbij overtollig vet wordt verwijderd (weggezogen).

Werkwijze liposuctie of liposculptuur

De hoeveelheid vetcellen in je lichaam verandert niet meer, zodra je drie jaar bent. Wanneer je verdikt nemen ze in volume toe en als je vermagert, verkleinen ze. Een probleemzone weigert zich soms aan te passen aan de nieuwe vorm van je lichaam.

Een liposuctie of liposculptuur verhelpt die probleemzone, met blijvend resultaat. Want je maakt geen nieuwe vetcellen meer aan. Een liposuctie is mogelijk tot je vijftigste. Daarna is waarschijnlijk ook een lifting van de huid nodig, omdat ze minder elastisch is. Dat is ook het geval na extreme vermagering.

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt er bepaald of liposuctie voor jou de ideale ingreep is. De plastisch chirurg zal samen met jou beslissen welke zones er aangepakt kunnen worden en zal jou informeren over de te verwachten realistische resultaten.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De ingreep

De chirurg infiltreert de probleemzone eerst met zoutwater, pijnstillende en bloedstelpende stoffen. Via een sneetje van minder dan een centimeter brengt hij een fijn buisje in. Zo zuigt hij het overtollige vet weg.

De verdoving

Als de te behandelen zones niet te groot zijn kan de ingreep doorgaan onder locale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie -roesje). Uitgebreidere liposucties gebeuren best onder algemene verdoving . Deze wordt uitgevoerd door een erkende anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk achteraf.

Dagopname

Alle esthetische ingrepen gebeuren in dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt een uur voor de ingreep in de kliniek verwacht en na advies van de plastisch chirurg en de anesthesist kan je een paar uur na de ingreep de kliniek verlaten.

Prijzen liposuctie of liposculptuur

  • De prijs voor een liposuctie onder lokale verdoving is, voor de eerste zone, vanaf € 1.350.
  • De prijs voor een liposuctie onder algemene verdoving is, voor de eerste zone, vanaf € 2.000.
  • Zones: kin, borsten, dijen, buik, billen, heupen, rug, armen, benen.

Voorbeeld resultaat liposuctie

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen