Buikwandcorrectie, (mini-) abdominoplastie

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een esthetische chirurgische procedure waarbij overtollige huid en vet van de buikwand wordt weggenomen (mini-abdominoplastie). 
In uitgebreide gevallen wordt ook de navel verplaatst (abdominoplastie).
 De overtollige huid is bijna altijd het gevolg van sterke vermagering of na één of meerdere zwangerschappen (elasticiteitsvermindering van de huid).

Werkwijze buikwandcorrectie, (mini-) abdominoplastie

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt er bepaald of een buikwandcorrectie voor jou de ideale ingreep is. De plastisch chirurg zal samen met jou beslissen en zal jou informeren over de te verwachten realistische resultaten.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

Lokale of algemen verdoving

Als de te behandelen zones niet te groot zijn kan een mini-abdominoplastie doorgaan onder lokale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie – roesje).
Uitgebreide buikwandcorrecties worden onder volledige narcose uitgevoerd door een in België erkend anesthesist; deze werkt enkel met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

De ingreep

Via een snee net boven het schaamhaar (bikinilijn) maakt de dokter de buikhuid en de vetlaag los van de spierlaag. Als het nodig is, maakt hij de navel los. De dokter verwijdert de overtollige huid en vet en trekt de huidlaag naar beneden. Zijn de buikspieren te slap? Dan verstevigt hij ze op de middellijn. Daarna brengt hij de navel opnieuw in positie.

Bij een mini-buikwandcorrectie blijft de navel op zijn plaats.

De chirurg plaatst meestal een of twee drains. Dat zijn buisjes die het vocht afvoeren en er na een paar dagen alweer uit mogen.

Dagopname

Alle esthetische ingrepen gebeuren in dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt een uur voor de ingreep in de kliniek verwacht. Na advies van de plastisch chirurg en anesthesist kan je de kliniek een paar uur na de ingreep verlaten.

Complicaties buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is tamelijk ingrijpend. 
Vooral rokers lopen een groot risico op complicaties. Daarom vragen wij zéér impliciet om het roken minstens één maand voor de operatie te stoppen.

Prijzen buikwandcorrectie, (mini-) abdominoplastie

Een buikwandcorrectie is er vanaf € 2.100 (mini-abdominoplastie).

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen