Borstvergroting

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting is een esthetische chirurgische procedure waarbij implantaten of prothesen gebruikt worden om de borst te vergroten, te verstevigen of te liften.
Borsten bevatten geen spierweefsel. Spieroefeningen hebben bijgevolg geen effect op het volume en de stevigheid van de borsten.

Werkwijze borstvergroting

Wil je graag grotere borsten? Zijn je borsten hun stevigheid kwijt sinds je zwangerschap of nadat je fel bent vermagerd? Smelten ze weg met de jaren? Dan is een borstvergroting ideaal.Omdat je borsten geen spierweefsel bevatten, hebben spieroefeningen geen effect op hun volume of stevigheid.

Een ingreep is de enige manier om borsten te vergroten, verstevigen of liften.

Implantaten of prothesen

Borstprothesen bestaan in verschillende vormen, maten en vullingen. In overleg met de plastisch chirurg zal een implantaat gekozen worden dat bij jou het gewenste effect zal geven. Het omhulsel van het implantaat bestaat uit siliconen en de vulling uit siliconengel. De siliconen prothesen voelen zachter en natuurlijker aan dan zoutwater-implantaten. Ze hebben ook minder kans op lekkage.

Bij sommige patiënten worden prothesen geplaatst die gevuld zijn met cohesieve siliconengel. In geval van ruptuur van de prothese, blijft deze gel ter plaatse en kan niet migreren.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt trouwens duidelijk dat de siliconen-borstimplantaten die wij gebruiken volledig veilig zijn.

De Atlas Kliniek werkt uitsluitend met borstimplantaten van de hoogste kwaliteit, die strikte klinische ontwikkelingsprocessen en uitvoerige productie-en kwaliteitstests hebben ondergaan.

De consultatie

De arts algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. Daarna worden de borsten zorgvuldig opgemeten en wordt een eventuele asymmetrie opgespoord. Vervolgens worden er pasprothesen gebruikt in combinatie met een sportbeha om een duidelijk idee te krijgen van wat je wenst qua volume. Het best kan je een strak T-shirt meebrengen, donker/licht van kleur met een ronde hals, om het effect goed te kunnen beoordelen. De keuze van de prothese zal de uiteindelijke vorm van de borst bepalen. De plastisch chirurg zal jou hierover adviseren.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

De ingreep gaat door onder volledige narcose, uitgevoerd door een in België erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

De ingreep

De prothesen kunnen geplaatst worden via de borstplooi, de tepelhof of de oksel. De veiligste toegangsweg is via de borstplooi. De implantaten kunnen geplaatst worden voor of achter de borstspier. 
Dit zal beslist worden tijdens de consultatie. In principe worden er geen drains geplaatst.

Dagopname

Een borstvergroting gebeurt via dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt één uur voor de ingreep verwacht en na advies van de plastisch chirurg en anesthesist mag je de kliniek verlaten enkele uren na de operatie.

Prijzen borstvergroting

De prijs voor een borstvergroting is vanaf €3.950.

Aanverwante behandelingen

Borstlift

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen