Borstreductie

Wat is een borstreductie?

Een borstreductie is een esthetische chirurgische procedure waarbij in hoofdzaak het volume van de borst wordt verkleind. Om de borst een esthetisch aanvaardbare vorm te geven, moet ook de tepelhof omhoog worden verplaatst en moet het teveel aan huid worden verwijderd.

Werkwijze borstreductie, borstverkleining

Indicaties

Vrouwen met te grote borsten hebben voornamelijk last van nek- en hoge rugpijn, van inkepingen in de schouders, en transpiratie onder de borsten. Ze kunnen hierdoor moeilijk sporten en zwaar werk uitvoeren.

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een borstreductie voor jou de ideale ingreep is en zal je ingelicht worden over het te verwachten resultaat.

Afhankelijk van jouw specifiek probleem, zal de ingreep stap per stap worden overlopen.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

Deze ingreep gebeurt steeds onder algemene anesthesie. De narcose wordt uitgevoerd door een in België erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

De ingreep

Voor je onder narcose wordt gebracht, zal het patroon van insnijden symmetrisch op elke borst worden getekend. Tijdens de ingreep wordt de tepel hoger geplaatst, overtollige huid met vet- en klierweefsel verwijderd en de klier in de gewenste vorm gebracht, zodat het geheel wordt gelift.
Vaak wordt het teveel aan vet in de borst en uitlopend naar de oksels geaspireerd door middel van een liposuctie.

Dagopname

Een borstreductie gebeurt via dagopname in de Atlas Kliniek. Je wordt één uur voor de ingreep verwacht en na advies van de plastisch chirurg en anesthesist mag je de kliniek verlaten enkele uren na de operatie.

Prijs borstreductie

De prijs voor een borstverkleining is vanaf € 4.950.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen