Oorcorrectie, otoplastie

Wat is een oorcorrectie?

Een oorcorrectie of otoplastie is een esthetisch chirurgische ingreep waarbij de stand en/of de grootte van de oorschelp wordt gecorrigeerd. 
Zo nodig wordt de oorlel verkleind.
Bij doorgescheurde oorlellen wordt een plastie van de oorlel toegepast.

Werkwijze oorcorrectie

De consultatie

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een oorcorrectie voor jou de ideale ingreep is en zal jou ingelicht worden over het te verwachten resultaat.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

Oorcorrecties bij volwassen gebeuren doorgaans onder lokale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie – roesje), bij kinderen onder algemene anesthesie. Deze wordt uitgevoerd door een erkende anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk achteraf.

De ingreep

Via een sneetje achteraan in de oorschelp legt de chirurg het kraakbeen bloot. Vervolgens plooit hij het kraakbeen in de gewenste vorm en fixeert hij het met speciale draadjes. Indien nodig wordt een stukje kraakbeen weggesneden. Dan hecht de dokter de huid. Het litteken is onzichtbaar.

Prijs oorcorrectie (Excl. BTW)

De prijs voor een oorcorrectie is vanaf € 1.600.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen