Facelift, MACS-lift, halslift

Wat is een facelift?

Een facelift is een esthetisch chirurgische procedure waarbij de huid van het gelaat wordt gelift en het huidoverschot voor het oor wordt weg genomen.

Er bestaan verschillende manieren om dit te doen: via een mini-lift, een MCAS-lift, een halslift of een volledige facelift.

Werkwijze facelift

  • Bij een MACS-lift verwijdert de chirurg een stuk overtollige huid voor de oren en spant de mimische spieren aan met enkele lussen. Die trekken de hals en de kaaklijn strakker. Een week na de ingreep herinnert alleen nog een klein litteken voor het oor aan de ingreep. Een belangrijk voordeel van de MACS-lift is dat je na ongeveer een week alweer helemaal toonbaar bent.
  • Een volledige facelift behandelt het hele gelaat en de hals. Het kleine litteken zit voor het oor, maar ook erachter tot in de haarlijn.
  • Halslift: als er te veel huidoverschot is ter hoogte van de hals (kalkoennek), geeft een MACS-lift onvoldoende resultaat. In dit geval wordt de hals afzonderlijk of samen met een MACS gelift, en trekt de dokter de overtollige huid achter de oren en verwijdert ze vervolgens.

Opgelet : Bij een facelift worden alleen de doorhangende huid en spieren strakker gemaakt. Deze ingreep zal geen enkele invloed hebben op fijne rimpels en pigmentstoornissen. Daarvoor raden wij BOTOX®, fillers, peelings en andere huidbehandelingen aan.

De consultatie, het verkennende gesprek

De plastisch chirurg zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt er bepaald welk type facelift voor jou de ideale ingreep is. Hij of zij zal samen met jou beslissen of de facelift voor jou het gewenste resultaat kan geven.

Raadpleeg onze specialisten voor een deskundig advies op maat van jouw behoeften en noden. Zij kennen de nieuwste technieken en geven advies over de meeste geschikte esthetische behandeling.

Bespreek je behandeling tijdens
een verkennend gesprek

De verdoving

De MACS-lift kan doorgaan onder lokale verdoving (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie – roesje). Echter, zowel de MACS-lift als de volledige facelift worden meestal onder algemene narcose uitgevoerd. Zeker als deze lifts gebeuren in combinatie met andere ingrepen zoals een ooglidcorrectie, liposuctie van de hals of voorhoofdslift. Bij de algemene narcose is een in België erkend anesthesist aanwezig, die enkel werkt met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf.

Dagopname

Alle esthetische ingrepen gebeuren in dagopname in de Atlas Kliniek. Na advies van de plastisch chirurg en de anesthesist (in geval van algemene narcose) kan je de kliniek een paar uur na de ingreep verlaten.

Prijzen MACS-lift, halslift en volledige facelift (Excl. BTW)

De prijs voor een MACS-lift is vanaf € 3.800.
De prijs voor een halslift is vanaf € 3.800.
De prijs voor een volledige facelift (gelaat + hals) is vanaf € 7.000.

Huidverbetering

Om een maximaal effect te bekomen is het vaak aangewezen om ook de kwaliteit van de huid te verbeteren. Dit kan als voorbereiding op de ingreep. Met het Obagi Nu-Derm Fx Systeem zullen de kleine rimpels, acné-littekens en pigmentstoornissen vervagen. Jouw huid zal er jonger en gezonder uitzien en bovendien zal het genezingsproces sneller verlopen. 
De aanvullende Blue Peel kan ook in combinatie met een MACS-lift plaatsvinden.

Aanverwante behandelingen

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen