Plastisch chirurgen, esthetische specialisten en andere medewerkers

Het team van de Atlas Kliniek is geschoold, ervaren en nooit te beroerd om net dat ietsje meer te bieden dan gewoonlijk. Net als onze patiënten, heeft elk van onze medewerkers een uniek verhaal en een bijzondere motivatie om deel uit te maken van het team.

Dr. Patrick Wilikens, Plastisch chirurg

°1962 Vilvoorde
Getrouwd, 3 kinderen
1987 Doctor in de Geneesheel-en verloskunde, AZ VUB
Sinds 1987 Student aan de Kunstacademie van Anderlecht
Sinds 1990 Lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie
1993-2005 Eigen praktijk in Wolvertem
1994-2006 Plastisch Chirurg, Ziekenhuis Mechelen
1994-heden Plastisch Chirurg, Ziekenhuis Willebroek
2000-2005 Plastisch Chirurg Velthuis Kliniek Eindhoven, NL
2005 Atlas Kliniek opening

Patrick houdt van knutselen, tekenen, beeldhouwen, schilderen: schoonheid creëren, het is een passie.

Hij is veeleisend in al wat hij doet. Of het nu gaat om zwemmen, wielrennen, het lopen van marathons of het uitvoeren van een facelift.

Het geluk van de patiënt is zijn dagelijkse drijfveer. Daarom is het niet echt een verrassing dat veel mannen en vrouwen de weg naar Atlas Kliniek vinden op aanraden van tevreden vrienden, collega’s of kennissen.

Dr. Luc Van Overberge, Anesthesist

Geneeskunde, VUB, 1984
Anesthesie, 1989, VUB en Hannover
Staflid Anesthiologie UZA,1989-1991

Luc specialiseerde zich verder in Cardiothoracale Anesthesie (UZA) en Autotransfusie (Colorado, USA). Hij is sinds de start betrokken bij de organisatie van de afdeling Anesthesie bij de Atlas Kliniek. Daarnaast werkt hij ook in de St.-Jozef Kliniek in Willebroek op de afdelingen Anesthesie en Intensieve Zorgen. Luc’s professionele drijfveer is dat hij via zijn kennis van de farmacologische karakteristieken van anesthesieproducten, er voor zorgt dat patiënten stress- en pijnvrij een operatie kunnen ondergaan. In zijn vrije tijd vliegt Luc al eens boven onze hoofden, want hij is privé piloot.

Dr. Sonja De Breucker, Anesthesiste

Geneeskunde, VUB, 2001 & Anesthesie, VUB, 2006 Combineert sinds 2007 een job in het Antwerpse St-Vincentius ziekenhuis met de Atlas Kliniek.

Sonja is mama van drie kinderen en een gepassioneerd sporter. Ze doet aan lopen (20 km Brussel, Antwerp 10 miles, ¼ marathon), fietsen en skiën.

In haar professionele leven is ze vooral geprikkeld door het technisch aspect van de job, het globale overzicht van de geneeskunde waarmee ze te maken krijgt, het contact met chirurgie en natuurlijk ook het sociaal contact met de vele patiënten die ze ontmoet.

Brenda Rents, Verpleegkundige

Na het afronden van mijn stage in de Atlas Kliniek, heb ik zeer veel bijgeleerd en was ik geboeid door de plastische chirurgie. De dynamische sfeer in de Atlas Kliniek sprak mij direct aan, alsook verliep de samenwerking met de artsen en collega’s bijzonder vlot. Na het afronden van mijn studies aan de Erasmus hogeschool en VUB te Jette kreeg ik de kans om hier te komen werken. Mijn medische achtergrond komt goed van pas bij de dagelijkse communicatie met de patienten en ook bij de verzorging na hun ingreep.

Brenda staat in voor de consultatie, assistentie tijdens de operaties en laserontharing.

Martine Vansteenkiste, Medische assistente

Na haar opleiding secretariaat moderne talen, belandt Martine al vrij snel op de personeelsdienst van een internationaal farmaceutisch bedrijf. Gaandeweg en met de nodige bijscholingen, werkt zij zich op tot HR verantwoordelijke, een rol waar zij gedurende jaren ten volle van geniet voornamelijk vanwege het “menselijke” karakter. Intussen leert zij haar echtgenoot-huisarts kennen en wordt haar interesse voor de zorgsector flink aangewakkerd. Na meer dan 20 jaar bouwt ze een carrièrestop in om haar man bij te staan in zijn dokterspraktijk. Gesterkt door deze ervaring vervoegt zij in september 2012 het “Atlas team” waar zij thans geniet van de bijdrage die ze kan leveren tot de geestelijke en fysieke gezondheid van de patiënten.

Hoewel Martine zeer bescheiden en rustig is in haar sociale omgang, is zij vooral ook een levensgenieter. Onder haar motto van “on ne vit qu’une fois et c’est maintenant” geniet ze van het nu en kijkt zelden achterom. Wat ze doet, doet ze omdat ze het graag doet …

Martine heeft 2 volwassen zonen, houdt van culturele reizen, koken, creatief bezig zijn met interieur en tuin … en niet te vergeten sportief en gezond blijven.

 

Manuela Octave, Foodcoach

Mijn naam is Manuela. Het woord ‘foodcoach’ vind ik het best bij me passen.
Uiteindelijk draait heel veel om ‘zich goed voelen’.
Als een echte coach neem ik graag het deeltje voeding voor mijn rekening!

Maar wat betekent zich goed voelen nu voor jou?

Bij vermagering, is dit enkel dat maatje (of 2, 3,…) minder?  Dit kán!  Maar vaak ligt het dieper…  Alleen al het gevoel ervaren dat je lichaam reageert op je gezondere levensstijl is fantastisch.  Het feit dat jij alléén hiervoor hebt gezorgd geeft je zelfvertrouwen een boost.  Dit geeft op zijn beurt een positief gevolg aan je persoonlijk en/of je professioneel leven, aan je omgang met andere mensen.

Je bewust maken dat de voeding, ondanks een gezonde levenswijze, ons niet altijd in alle vitamines, mineralen,… voorziet is een must.  Het juiste voedingssupplement op het juiste moment is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid.

Diabetes, nierinsufficiëntie, inflammatoire aandoeningen, intoleranties, allergieën,… heel veel is terug te brengen naar de darmen.  Vanzelfsprekend dat ook hierbij het juiste voedingsadvies de levenskwaliteit opnieuw kan verhogen.

Sporters hebben nood aan een zeer individueel voedingsschema.  Zoals de trainingen op zich belangrijk zijn draagt ook de voeding bij tot het succes.

Manuela Octave – diëtiste / sportdiëtiste, erkend door het RIZIV.

Diana De Sousa, Assistente

Diana studeerde in 1983 af als Boekhouder. Zij startte haar professionele carrière ook als boekhoudster in Brazilië. In 2011 vervoegde Diana het team van de Atlas Kliniek.

Diana is mama van vier kinderen.

Het leukste aan haar werk vindt ze de variatie en de veelvuldige omgang met andere mensen. Zij houdt van haar kinderen, van dansen en van het leven in het algemeen. Diana is hier goed ingeburgerd. Ze kan heel hard genieten van de Belgische cultuur en gastronomie.

Diana staat in voor de dagelijkse verzorging van de kliniek en de patiënten.

Chris Aerts, Verpleegkundige

Cathérine De Boeck, Huidtherapeute

Anke De Haes, Medisch secretaresse

Ilaria De Marco, Permanente make-up

Elke dag is een nieuwe dag om te groeien in iets wat ik graag doe. Mijn lieve klanten geven mij ook die kans. Ik doe dit met veel liefde en passie en ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen. Dankjewel lieve klanten om mij te vertrouwen en mij de kans te geven elke dag te mogen doen wat ik graag doe. Zo kan ik het beste uit mezelf halen om jullie gelukkig te maken en blij te zijn met wat ik doe.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen