Nieuw: Haartransplantatie!

Dr. Anna De Clerck behaalde een Master diploma in de Geneeskunde aan de Medische Universiteit van Moskou, waar zij zich verder specialiseerde in de Oogheelkunde en in 2008 ook werd bekroond met een Master-na-Masterdiploma. Na enkele jaren werkervaring in Moskou bracht het leven haar naar België, waar ze ook een Master diploma in de Geneeskunde behaalde aan de Universiteit van Gent in 2016.

Binnen de esthetische geneeskunde focust dr. Anna De Clerck op haartransplantaties, waar ze regelmatig deelneemt aan geselecteerde internationale medische congressen en workshops om op de hoogte te zijn van de nieuwste innovaties op het gebied van haartransplantatie. Zo voltooide ze recent met succes de on-site Haartransplantatie Training in Milaan, Italië, onder toezicht van de vermaarde Prof. Dr. Gambino. Dr. Anna De Clerck is lid van de Italiaanse Vereniging voor Haarwetenschap en Haartransplantatie. Met de hoogste medische standaards en met aandacht voor een natuurlijk artistiek ontwerp, streeft Dr. Anna De Clerck naar de beste FUE-haartransplantatie-resultaten op maat van elke individuele patiënt.

Follicular Unit Extraction (FUE) is een minimaal invasieve operatie voor haartransplantatie waarbij de haarzakjes of haarfollikels worden getransplanteerd van een donorgebied naar de ontvangstzone. Een punch wordt gebruikt om één follikel per keer uit het donorgebied te extraheren. De maat van de punch is afgestemd op de patiënt en elke haarfollikel kan tussen één tot vier haren bevatten. De transplantaten worden vervolgens zorgvuldig geëxtraheerd, behandeld, gekoeld en tijdelijk opgeslagen totdat zij in de ontvangstzone kunnen worden geïmplanteerd. Zeer kleine incisies worden gemaakt in de ontvangstzone en de individuele haarzakjes worden vervolgens geïmplanteerd.

De volledige behandeling wordt uitgevoerd in 4-8 uur, afhankelijk van de hoeveelheid te transplanteren haarfollikels. De gehele behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving waardoor de behandeling pijnloos verloopt.
De extractiezone of donorzone geneest snel binnen een paar dagen, terwijl de nieuw getransplanteerde haartjes binnen de eerste twee maanden na de operatie uitvallen vanwege het trauma en de stress veroorzaakt door de transplantatie. Na ongeveer 4-5 maanden zullen de getransplanteerde haarfollikels echter terug de groei hervatten. De getransplanteerde haren zullen zich gedurende de 12 – 14 maanden volgend op de operatie blijven ontwikkelen, ze zullen goeien en sterker worden. Daarna kan het nieuw getransplanteerde haar niet meer van het andere haar worden onderscheiden, waarbij de haarfollikels dan dezelfde rust- en groeicycli zullen ervaren als alle andere haartjes.

Nieuwelaan, 224, B - 1860 Meise, Telefoon: +32(0)2/260 11 00, E-mail: info@atlaskliniek.be

Bespreek je behandeling

Je overweegt een behandeling? Geniet van advies door een van onze specialisten op maat van jouw situatie. Discreet, objectief en deskundig.
Na ontvangst van je aanvraag, zullen we je contacteren om datum en tijdstip vast te leggen.

  • Gelieve deze code in het hierboven veld in te vullen